Skip to main content
05 Mar 2020

ERREGIONALA. KOPA:
INTXURRE K.K.E.  2-3  LAZKAO K.E.

Txapelketaren lehen fasean, gure Erregionalak galdu egin zuen Intxurre alegitarraren aurka jokatutako partida banatan, baina hirugarrena izan zen garailea. Markagailua estua izan arren, errenta handiagoa merezi izan zuten Imanol Rubioren mutilek, partida hasieratik menderatuta. Lehen zatian gol aukerak izan zituzten, baina etxekoak izango ziren atsedenaldiaren atarian lehenengo gola egingo zutenak. Atsedenaldiaren ostean, berdeek aurkariaren areara hurbiltzen jarraitu zuten. 57. minutuan, korner baten irteeran hainbat aldaratze egin ondoren, Peruk taulak jarri zituen markagailuan. Kepak 5 minuturen buruan sartutako beste bi golek partida behin betiko deskantatzen zutela zirudien. Hala ere, bi taldeek markagailua aldatzeko aukera argiak izan dituzte, eta etxekoek bigarren gola egin dute bi minuturen faltan. Azken minutuetan ez zen asko sufritu behar izan garaipenari eusteko.

JUBENILEN 1. MAILA. KOPA:
AIZKORRI SEGURA F.T.  0-5  LAZKAO K.E.

Lazkaoren lehen zati kaskarra izan zen, eta badirudi 2 asteko inauterietako geldialdia salatu zuela, eta ideiarik gabe agertu zela ondo landuriko eta asmo handiagoko Segura baten aurrean, baina ez zuen itsatsi.
Atsedenaldira hasierako berdinketarekin iristen zen. Atsedenaldia ondo etorri zitzaien berdeei, eta berehala lortu zuten gola Kerejeta betiko borrokalariak ondo borrokatutako jokaldi batean. Une horretatik aurrera, eta partida distiratsurik egin gabe, lazkaotarrek beste lau gol sartu zituzten (Manex Agirre, Taha, Caba eta Unax). Partidaren amaieran, Segurak emaitza ona merezi izan ez bazuen ere, bisitarien garaipen argia izan da, beste bi talderekin berdinduta.

KADETE 1. MAILA. IGOERA FASEA:
BEHOBIA C.D.  1-5  LAZKAO K.E. "A"

A kadetea, taldean bajak dituena, Irunera zihoan joan den jardunaldiko estropezua zuzentzeko asmoarekin. Esan eta egin, partida on batean lazkaotarrek 1-5 irabazten baitzuten, bakarkako lider bezala beste astebetez jarraitzera behartzen dituzten hiru puntu batuz.

Berdeak partidaren bila atera ziren hasierako minututik, Manexek 12. minutuan sartu baitzuen lehen gola. Golaren ostean, lazkaotarrek arriskua eta gol aukerak sortzen jarraitu zuten. Behobiakoak ere gerturatzen ziren Anderrek defendatutako ate ingurura, 37. minutuan geldiketa bikaina egiten baitzuen. Balizko berdinketatik bigarren gol lazkaotar batera pasa zen hurrengo jokaldian, Aimarrek 0-2koa sartu baitzuen atsedenaldira iritsita.

Bigarren zatia bide beretik joan zen, eta Manexek egin zuen hirugarrena 52. minutuan. Hatimek laugarren gola lortu du, 66. minutuan. Bi minutu geroago, etxekoek aldea murrizten zuten markagailuan. Partidako azken gola Aimarrek egingo zuen, 72. minutuan. Jokaldi honetan, gure bi jokalarik talka egin zuten buruz, Hatimek zelaia utzi behar izan zuen zorte txarrarekin. Dena susto batean geratu zen, gure jokalariari lau puntuko jostura eman behar izan zioten arren. Berdeek jokalari bat gutxiagorekin eutsiko liokete emaitzari.

Klubaren aldetik eskerrak Behobiari, eta bereziki talde horretako gurasoei, jasotako tratuagatik.

INFANTIL 1. TXAPELDUNEN FASEA:
LAZKAO K.E. "A"  6-2  BETI ONA C.D.

Gure "A" infantilentzako Txapeldunen faseko bigarren partida, Errenteriako Beti Ona taldearen aurka. Bi borrokalariak Ariztiko Kuadrategira aurkeztu ziren, lehen jardunaldian emaitza ezberdinak lortuz: berdeen garaipena eta Oarsoaldekoen porrota. Ariztiko berdegunearekin ia kontakturik hartu gabe, bisitariak lehen kolpea hartzen ari ziren partida hasi eta 3 minutura, Hegoiren tanto batekin. Lazkaoko irteera ikusgarria izan zen, lerro guztietako konbinazioak, ertzak bandetan zehar, zentroak, aukerak … Boxeo giroa jarraituz, irteera Rocky Marciano edo Joe Frazierena bezalakoa izan zen, bere itsatsaldi gogorragatik ospetsuak. Bigarren gola 10. minutuan iritsi zen eta Landerrek egin zuen. Bi golak goiz lortzeak, agian, aztoratu egin zituen gureak, gol gehiagoren bila hasi baitziren burua erabili gabe, aurkariaren helmugara azkarregi iritsi nahian. Egoera hori zuzentzen joan zen pixkanaka, eta lehen zatiko azken 5 minutuetan 3 gol gehiago lortu zituzten etxekoek, Landerren bitartez. Atsedenaldira 5-0eko emaitzarekin iritsi dira. Horrela, partida erabat erabakita zegoen.
Bigarren zatian, etxekoek alde egiten utzi zuten eta ez zuten "odolik egin" nahi izan nozituta zegoen aurkari batekin. Partidaren kontrola eta sakontasun pixka bat gutxiago, eta horrek eraman zuen Errenteriakoak etxeko areara hurbiltzen hastea. Horrela, bisitariek bi gol egiten zituzten bigarren zati honetan, eta ondoren Oierrek markagailua ixten zuen gol batekin azken minutuan, behin betiko 6-2koa jarriz. Lazkaoren garaipen argia, aurkaria askotan olanara bota zuena.

INFANTIL TXIKI: ERRENDIMENDUAREN FASEA:
LENGOKOAK K.E.  2-0  LAZKAO K.E.

Infantil Txiki, Lengokoak taldearen zelaia bisitatzen ari zen Errendimendu Ligako bigarren partidan. Partida gaizki hasi zen, 2. minutuan 1-0ekoa lortu baitzuen etxeko taldeak. Partida oso lehiatua izan zen, aukera handirik gabekoa, eta inongo talderen nagusitasun argirik gabekoa. Bigarren zatia lehenengoaren kalko bat izan zen, aukera gutxirekin; baina 63. minutuan, falta baten bidez, Lengokoak 2-0ekoa jarri zuen markagailuan.